Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали

Пармезан – чудесен с паста

Пармезанът е твърдо сирене, произведено от краве мляко, чието име произлиза от италианското наименование „Parmigiano“. Пармезанът се използва най-вече настърган за овкусяване на ястия. 

Полезна информация

Сиренето Пармезан има следните специални качества

Детайлно изображение на сирене Пармезан

Днес сиренето Пармезан се произвежда в много провинции в Северна Италия. Това е сирене с високо съдържание на сол, което има висока хранителна плътност въпреки високото си съдържание на минерали. Консистенцията му е ронлива и суха и почти не съдържа лактоза. 

Как се приготвя сиренето Пармезан?

Млякото, изпомпано вечерта, престоява в големи медни казани до следващата сутрин. Там то остава до утаяване на каймака. След това полученият слой каймак се обезмаслява и все още частично обезмасленото мляко се смесва с пълномасленото мляко от сутрешното доене

Получената млечна смес се загрява бавно в котел. Същевременно се добавят млечните ензими от предишния ден. Коагулацията се постига чрез добавяне на телешко сирище. До достигане на сиренето до пазара, то във всички случаи отлежава година и половина, а в зависимост от това дали е било съхранявано в продължение на две или три лета, бива наричано „due“ или „tre maggi“.


Произход

Откъде произхожда сиренето Пармезан?

Пармезан може да се произвежда само в провинциите Болоня, Реджо Емилия, Парма, Модена и Мантуа. На италиански се нарича „Parmigiano“. „Parmigiano“ всъщност е съкращение от „Grana parmigiano reggiano“.


Сезон

Кога е сезонът на сиренето Пармезан?

Пармезанът е продукт, който се предлага през цялата година.

Нашите оферти за млечни продукти и сирена

Валидни от 20.05.2024 до 26.05.2024


Употреба и съхранение

За какво може да се използва сиренето Пармезан?

Детайлно изображение на сирене Пармезан

Настърган или раздробен, Пармезан е отлична добавка към средиземноморските ястия. Настърган, той придава завършен вид на ястията с паста и ризото, а когато се добави натрошен върху зеленчуци като аспержи, тиквички, патладжани и други, им придава специален вкус. Натрошеният Пармезан се вписва идеално и в плата със сирена.

Как да съхраняваме сиренето Пармезан?

В зависимост от мястото на съхранение и при добро охлаждане, сиренето може да се съхрани в продължение на няколко седмици или дори месеци. То се съхранява добре във восъчна хартия, хартия за сандвичи, памучна кърпа за чай или кутия за Пармезан. Във вакуумирана опаковка, сиренето Пармезан може да се съхранява в продължение на няколко месеца. За да съхраняваме Пармезан за по-дълъг период от време, препоръчително е да купим напълно узряло сирене на поне две години Не е препоръчително да се съхранява в домакинско фолио, тъй като бързо се овлажнява и може да мухляса.Съставки

Какво съдържа сиренето Пармезан?

Пармезанът е с високо съдържание на сол, поради което се препоръчва умерена консумация.

Хранителна стойност
 

ккал: 375 ккал

Въглехидрати: 0 гр

Белтъчини: 35,6 гр

Мазнини: 25,8 гр

Витамини

 

Витамин А: 359 µg

Витамин B1: 0,02 мг

Витамин В2: 0,62 мг

Витамин В6: 0,1 мг

Витамин С: 0 мг

Витамин Е: 0,7 мг

 

Минерали

 

Калций: 1178 мг

Желязо: 1 мг

Калий: 131 мг

Магнезий: 41 мг

Натрий: 600 мг